Web Analytics Made Easy - Statcounter

‎به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  رئیس مرکز سیمای استان‌ها گفت: امسال شاهد تولید و پخش ۱۱ هزار ساعت ویژه برنامه مناسبتی ماه رمضان در مراکز استانی صدا و سیما بودیم.

سید عباس فاطمی با اشاره به اینکه رمضان سال ۹۷ را می‏توان پرکارترین و پربارترین سال برای برنامه‏ های مناسبتی شبکه‏ های استانی دانست، اظهار کرد: اولین سالی بود که صدا و سیمای مراکز ۳۳ گانه استانی ۲۴ ساعته شده بودند و از همین رو حجم برنامه‏ های مناسبتی نیز بیشتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در ماه مبارک رمضان، به اقتضای ویژگی‏های این ماه عزیز و انتظارات ‎مخاطبان از رسانه ملی و استانی و اینکه محتوای برنامه‏ های غیرمناسبتی نباید از نظر محتوایی با ‎فضیلت‏ ها و فضای روحانی ماه مبارک بیگانه باشند؛ لذا حجم برنامه‏ های غیرمناسبتی ‎اعم از تولیدی و تأمینی، نظیر سریال‏ ها و فیلم‏ های سینمایی، برنامه‏ های مستند، ‎فیلم‏ ها و مجموعه‏‌های انیمیشن و برنامه‏ های روتین مثل خانواده، کودک، جوان، ‎سفرنامه استان، در شهر و ... نیز بیشتر شده و این مسئله تلاش مضاعف برنامه‏ سازان ‎مراکز استان‏ها را به دنبال داشت.

‎وی افزود: برنامه‏ ریزی برای ‎ویژه برنامه‏ های ماه مبارک شبکه‏ های استانی از اواخر فروردین ماه شروع شد و تمام ‎مراکز استان‏ها مشخصات برنامه‏‌ها شامل عنوان، ساختار، تعداد و مدت، ساعت پخش و ‎بازپخش و محل اجرا و نحوه ضبط و پخش ویژه برنامه‏ های افطار، سحر، جمع‏ خوانی قرآن ‎کریم و فیلم‏ها و سریال ‏های نمایشی را تهیه و برای بررسی بیشتر به مرکز سیمای استان‏ها ارسال کردند.

رئیس مرکز سیمای استان‌ها با بیان اینکه ‎امسال برای نخستین ‎بار با همکاری و تعامل شبکه‏ های استانی و مرکز سیمای استان‏ها که متّکی بر تجربیات ‎سنوات قبل بود، دو نکته و رویکرد اساسی در برنامه‏ ریزی‏ ها مدنظر قرار گرفته بود، خاطرنشان کرد: هم‏ افزایی شبکه‏ های استانی با یکدیگر و نیز با شبکه‏ های سراسری نخستین اولویت کاری بود. همچنین به عنوان دومین رکن اساسی، پرهیز از موازی‏ کاری در عملکرد‌ها در دستور کار قرار گرفت و با برنامه‏ ریزی‏ های انجام گرفته و نظارت مستمر، تا پایان ماه مبارک این روند مطلوب ادامه پیدا کرد.

‎وی عنوان کرد: بر اساس برنامه‏ ریزی ‎ویژه برنامه‏ های ماه مبارک رمضان، شبکه‏ های استانی در جدول پخش، ۳۳ برنامه زنده ویژه افطار با میانگین مدت ۴۵ الی ۹۰ دقیقه تولید و پخش کردند. همچنین ۳۳ برنامه ویژه سحر با میانگین زمان ۶۰ الی ۱۲۰ دقیقه تولید و پخش شد به گونه‏ ای که شبکه‏ های استانی در طول ماه مبارک در زمان افطار و سحر، ۶۶ عنوان برنامه به تعداد حدود دوهزار قسمت با زمان ۲۷۰۰ ساعت به صورت زنده تولید و پخش کردند.

فاطمی با بیان اینکه در بخش «جمع‏ خوانی قرآن کریم»، مراکز استان‏ها امسال بیش از هر زمان دیگری تلاش کردند، گفت: به روال سنوات گذشته هر مرکز یک برنامه جمع‏ خوانی با حضور پرشور روزه‏ داران در حسینیه‏ ها، مساجد و یا بقاع متبرکه به صورت زنده روی آنتن برد. همچنین برخی از مراکز استان‏ها مانند خراسان‏ رضوی، اصفهان، قم و فارس بیش از یک برنامه جمع‏ خوانی را ضبط ‎و پخش ‏کردند.

رئیس مرکز سیمای استان‌ها ادامه داد: به عنوان نمونه سیمای خراسان‏ رضوی سه جلسه پرشور را در سه صحن حرم مطهر (ع) رضوی در ساعات مختلف پوشش ‏داد و علاوه بر پخش استانی، این برنامه‏ ها از شبکه‏ های سراسری نیز پخش ‏شد یا مرکز اصفهان، جمع‏ خوانی مردم مومن و روزه‏‌دار را از چهار مکان مختلف، هم برای شبکه استانی اصفهان و هم شبکه‏ های سراسری پوشش ‏داد.

وی به همکاری مراکز استانی با شبکه‌های سراسری اشاره و تصریح کرد: شبکه‏ های ملی سیما مانند شبکه یک، دو، سه، چهار، تهران، قرآن، آموزش، افق، شما و ... از جمله شبکه‏ هایی بودند که مراسم جمع‏ خوانی را از مراکز مختلف به صورت زنده، پخش ‏کردند. همچنین برخی مراکز مثل خوزستان، با هدف ارتباط نزدیک‏تر با مخاطب و به منظور تعمیق این مراسم که اکنون به یک سنت فراگیر حسنه تبدیل شده است و می‏ توان آغاز، اعتلاء و نهادینه کردن ‎آن را مدیون شبکه‏ های استانی دانست؛ برنامه جمع‏ خوانی قرآنی کریم را هر روز از یکی از شهر‌های استان، پخش ‏کردند که با توجه به حجم جابه‏ جایی عوامل و تجهیزات فنی ‎فاصله طولانی شهر‌ها و با وجود گرمای هوا در نوع خود، کار بزرگ و ویژه ‏ای است.

فاطمی بیان کرد: قبل از شروع برنامه‏ های جمع‏ خوانی، معمولاً از ۱۰ الی ۳۰ دقیقه نیز توسط علمای طراز اول حوزه‏ های علمیه، سخنرانی مذهبی و بحث تفسیر قرآن برگزار ‏می‌شد که توسط شبکه‌های استانی پوشش داده شدند.

رئیس مرکز سیمای استان‌ها با اشاره به اینکه امسال مراکز استان‏ها در مجموع ۴۰‎ویژه برنامه جمع‏ خوانی را از ۴۰ مکان با زمان تقریبی نود هزار دقیقه (۱۵۰۰ ساعت) ‎پوشش دادند، خاطرنشان کرد: بیش از ۲۷۰ ساعت این برنامه‌ها از شبکه ‏های سراسری پخش شد.

وی ادامه داد: با این حجم تولید برنامه با موضوع جلسات قرآنی از ‎شبکه ‏های استانی و پخش همزمان آن‌ها از شبکه ‏های سراسری، می‏توان ادعا کرد که یکی ‎از مهم‏ترین سیاست‏های محوری معاونت امور استان‏ها یعنی سیاست هم‏ افزایی، به ‎مطلوب‏ ترین شکل ممکن، محقق شد.

فاطمی با بیان اینکه مراکز استان‏ها، در «شب‏های قدر» نیز با تمام امکانات سخت‏ افزاری و نرم‏ افزاری در تلاش بودند که پوشش کامل و جامعی از مراسم این شب‏ها داشته باشند، افزود: این کار به نحوی صورت گرفت که در طول این ایام مجموعاً بیش از ۲۴ هزار دقیقه (۴۰۰ ساعت) برنامه به صورت زنده از شبکه‏ های استانی و سراسری پخش شد.

رئیس مرکز سیمای استان‌ها به ویژه برنامه‌های مراکز به مناسبت روز قدس اشاره و خاطرنشان کرد: «روز قدس» امسال به دلایل ‎مختلفی از جمله، خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته‏ ای، انتقال پایتخت آمریکا از ‎تل‏ آویو به قدس شریف، و کشتار بیرحمانه مردم مظلوم فلسطین توسط اشغالگران صهیونیستی برای مردم آزاده ایران و جهان، علیرغم تعطیلی چند روزه و گرمای هوا یک روز متفاوت ‎بود و مردم آزاده ایران اسلامی در پاسخ به این شرارت‏ ها روزی با شکوه را رقم زده و ‎حماسه‏ ای بزرگ را خلق کردند و در این بین شبکه‏ های استانی درست از یک هفته قبل، برای پوشش حضور گسترده مردم در راهپیمایی، برنامه‏ ریزی کرده بودند که با سخنرانی رهبر معظم انقلاب در حرم بنیانگذار کبیر انقلاب، روند فعالیت‏ های مراکز، شدت بیشتری به خود گرفت. مراکز ‎استان‏ها در روز‌های منتهی به روز جهانی قدس و نیز در روز جمعه که ویژه برنامه از ساعت ۸ صبح شروع و تا اذان ظهر ادامه پیدا کرد، در مجموع بیش از ‎۲۳۱ ساعت برنامه با موضوع قدس شریف تولید و ‎پخش کرده‏ اند.

وی تصریح کرد: راهپیمایی‏ های مردمی روز قدس در بیش از ۱۵۰۰ شهر و بخش در سراسر ‎کشور پوشش داده شد و مراکز استان‏ها از ساعت ‎آغاز راهپیمایی تا اذان ظهر نزدیک ۷۰۰ بار، تصویر حضور مقتدرانه و با شکوه مردم ‎سراسر کشور را از شبکه‏ های ملی و برون‏ مرزی پخش کردند که این حجم از فعالیت ‏ها در ‎نوع خود، بی‏ نظیر است.

فاطمی با بیان اینکه یکی از رویکرد‌های کلان صدا و سیمای استان‏ها توجه به مناسک و جریان‏ سازی ‎اجتماعی و دینی براساس آموزه ‏های قرآنی و اسلامی است، گفت: بر این اساس امسال در ویژه برنامه‏ های ‎ماه مبارک به خصوص در ویژه برنامه ‏های ‎افطار، عنایت ویژه‏ای به امور خیریه و مشارکت مردم در کمک به نیازمندان صورت گرفت.

فاطمی با بیان اینکه بر اساس گزارش‏ ها تاکنون بیش از ‎هزار نفر از زندانیان جرائم غیرعمد با واسطه برنامه‏ های مراکز، توسط کمک‏ های مردمی به آغوش خانواده بازگشته‏ اند، تصریح کرد: بیش از ۳ هزار نفر از ایتام صاحب سرپرست و حامی مالی ‎شده‏ اند و صد‌ها نفر از نیازمندان هم، کمک‏ های بهداشتی و درمانی دریافت کرده ‏اند.

رئیس مرکز سیمای استان‌ها اضافه کرد: در سایر موضوعات و ساختار‌های ‎برنامه‏ ای هم نقش‏ آفرینی مراکز استان‏ها حائز اهمیت است. به طوری که در ماه مبارک رمضان، ۴۰ سریال تلویزیونی بالغ بر ۱۰۰۰ قسمت و ‎حدود ۹۰۰ فیلم سینمایی یا تله‏ فیلم از شبکه‏ های استانی پخش شد.

وی گفت: نکته مهم در خصوص سریال‏ های تلویزیونی اینکه صد در صد سریال‏های پیش‏بینی شده از تولیدات داخلی، اعم از شبکه‏ های سراسری یا استانی ‎انتخاب شدند.

فاطمی با اشاره به آیتم‏های تولیدی با موضوع احکام، اخلاق، میان برنامه‏ های نمایشی و ‎مستند‌های رمضان در فرهنگ مردمی خاطرنشان کرد: با این احتساب و در مجموع برنامه‏ های ‎ماه مبارک رمضان، مراکز استان‏ها بیش از ۱۱۰۰۰ ساعت ویژه برنامه تهیه و تولید ‎کرده‏ اند یعنی روزانه هر مرکز به طور میانگین بیش از ۱۱ ساعت تولید کرد که ‎برخی از این برنامه‏ ها مثل جمع‏ خوانی قرآن کریم در یک نوبت نیز بازپخش می‏ شدند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صدا و سیما رمضان 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۲۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، پیمان جبلی در آخرین شب ضبط برنامه تلویزیونی «برمودا» شبکه نسیم با میزبانی از امیر دریادار سیاری، در جمع عوامل این برنامه حضور یافت و با بیان اینکه این برنامه با پشتیبانی یک اتاق فکر قوی طراحی شده است، گفت: «برمودا» در زیست‌بوم رسانه‌ای متنوع و رقابتی کنونی توانسته توفیق بزرگی را رقم بزند و تبدیل به اعتبار، نماد و یکی از ویژندهای سیما و شبکه نسیم شود.

وی افزود: موفقیت برنامه، مسؤولیت تیم تولید را سنگین‌تر می‌کند تا در فصل‌های بعد به توقعات و انتظارات مخاطبانش که بالاتر رفته، پاسخ دهند و با ریل‌گذاری درستی که انجام شده، محتوای مدنظر را به افکار عمومی منتقل کنند.

رییس رسانه ملی با بیان اینکه «برمودا»، قابلیت ساخت فصل‌های متعددی خواهد داشت که با اتکا به اتاق فکری قوی می‌تواند بدرخشد، گفت: این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که برنامه نباید روی دور تکرار بیفتد و این رویش و زایش باید تداوم داشته باشد.

وی تحول رویکردی و بسط دامنه ساز و کارهای تولیدی مبتنی بر راهبردهای دوره جدید مدیریتی را از جمله ویژگی‌های ساخت این مجموعه برشمرد و با تأکید بر محوریت محتوا در شاکله برنامه‌هایی چون «برمودا»، تصریح کرد که تحول محتوایی غایت همه تحول‌هاست و ضرورت دارد دست‌اندرکاران این برنامه و برنامه‌های مشابه آن به این موضوع توجه خاص داشته باشند و بدان اهتمام ورزند.

جبلی در خاتمه گفت: باید از ظرفیت‌های به‌وجودآمده به موقع و به‌جا استفاده کرد و «برمودا» را که روی‌هم‌رفته کار خوبی است، در مسیر پیشرفت یاری کرد.

کد خبر 6098557 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • برنامه پخش زنده فوتبال امروز در شبکه‌های سیما
  • برنامه پخش زنده امروز دوشنبه شبکه سه
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • پخش مناظره‌های انتخاباتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان